World Cleanup Day

Op zaterdag 21 september is het zover: World Cleanup Day. Net als vorig jaar georganiseerd door de Plastic Soup Foundation. Tijdens deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan we samen met ruim 160 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. En Nederland doet natuurlijk mee!

Het doel?

Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil! En vooral ook het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu belandt en de herkomst ervan. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Hoe meer we te weten komen over het afval, hoe gerichter we namelijk kunnen werken aan oplossingen. 

Hoe kun je meedoen?

Door het hele land worden op World Cleanup Day acties georganiseerd. Samen met bedrijven, scholen, sportverenigingen, vrienden en familie gaan we die dag aan de slag om het zwerfvuil in Nederland op te ruimen. Je kan op twee manieren meedoen: Organiseer zelf een cleanup en zet hem op de kaart! Sluit je aan bij een al aangemelde opruimactie (zie kaart). Op de kaart van Nederland vind je een overzicht van alle opruimacties die tot dusver zijn aangemeld. Klik op “Doe mee!” en meld je aan op de kaart! 

Bereid je voor

Een goede voorbereiding is het halve werk! Daarom hebben we voor jou een handige checklist opgesteld. In deze checklist staan alle tips op een rij die je kunt volgen om van je cleanup-actie een succes te maken. Van het meebrengen van vuilniszakken, handschoenen en grijpers tot hoe het vastleggen van het gevonden afval met de Litterati-app. Immers, data zijn de sleutel voor het vinden van structurele oplossingen. Natuurlijk lees je hier ook de meestgestelde vragen zodat je op elke vraag een antwoord krijgt. 

Afvalonderzoek 

Waar wordt het meeste opgeruimd? Welke club is het fanatiekst en wat voor soort afval wordt het vaakst gevonden? Met de Litterati-app kunnen we dat (en nog veel meer) heel precies in kaart brengen! Het belang van het vastleggen van het afval dat je opruimt is dan ook groot. Jij kunt er écht voor zorgen dat we een verschil kunnen maken in de strijd tegen het zwerfafval. 

Wil jij meer doen?

Is je enthousiasme niet te temmen en wil jij meer doen dan een sponsorbijdrage of het organiseren van een cleanup? Wat leuk! Neem contact met ons op via 085 – 401 6244 en we nemen graag de mogelijkheden met je door. Kijk ook op: https://www.worldcleanupday.nl